Champagne cava prosecco moscato

Alkoholfria bubbeltips till nyårsafton

Att skåla hör tolvslaget till! Men det är inte alltid man vare sig vill eller kan dricka bubbel. Här är 5 goda, alkoholfria tips att fylla glasen med!

En del tycker till och med det är slöseri att skåla in tolvslaget ute på en svinkall veranda eller balkong med en dyr champagne i glasen. Så njut av en alkoholfri variant med bubblor i istället!

Alkoholfria bubbeltips till nyår

Oddbird Spumante, Non Alcoholic, nr 19019, 88 kr.
Fruktig smak med inslag av gråpäron, honungsmelon, krusbär och citrus. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, som aperitif, eller till rätter av fisk och skaldjur.

Richard Juhlin, Blanc de Blancs Brut, nr 78979 , 129 kr.
Fruktig, nyanserad, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, ljust bröd, vit choklad och citrus. Serveras vid 8-10°C som aperitif, eller till rätter av fisk och skaldjur.

P.Lex Pure, Alcohol Free, nr 1971, 45 kr.
Fruktig, något blommig smak med sötma, inslag av päron, honungsmelon och mandarin. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller som aperitif, eller till sallader.

Nozeco, Rosé Alcohol Free, nr 19021, 51 kr.
Bärig, ungdomlig smak med liten sötma, inslag av körsbär, örter, hallon och citrus. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, eller till fisk- och kycklingrätter, gärna sallader.

Hopple, Alkoholfri, nr 11902, 28 kr
Fruktig smak med liten sötma, inslag av röda äpplen, honung, apelsinblommor, mandarin och kryddor. Serveras vid 8-10°C som aperitif, till vitmögelostar eller till rätter av ljust kött.