Bubblet ska du satsa på till jul

Bubblet du ska satsa på till jul

Maya Samuelsson tipsar om bästa bubblet till jul! Mousserande vin är för många en självklarhet till nyårsfirandet men det är faktiskt riktigt gott även till julbordet.
koket.se
Bubblet ska du satsa på till jul

Slå på klippet för att se hela inslaget och ta del av alla Mayas tips.

Prosecco till lax och hovmästarsås


Proseccon kommer från Italien och har ofta lite mer sötma och mindre syra än sina konkurrenter cava och champagne. Du kan känna smaker av päronsplit, honungsmelon och lite godisaktiga smaker. Det gör proseccon extra god till frukt, men inte sötare desserter än så.

På julbordet hittar du lite sötma i till exempel lax, skaldjur, hovmästarsås – vilket gör att just proseccon passar lite bättre till de rätterna.

Till Leilas rödbetsgravade lax >>

Champagne till det feta


Den franska champagnen har alltid en högre syra och krispighet än cava och prosecco med smaker av bröd och jäst. Den höga syran gör att champagne funkar extremt bra till de fetare rätterna på julbordet. Och såklart, ett glas champagne är väldigt gott att bara dricka som den är.

Mousserande rosévin – genom en hel middag


Mousserande rosé är ett bra tips om du hade tänkt köra mousserande genom en hel middag. I det rosa bubblet är det lite mer bärighet, lite mer smak och därför klarar det av kötträtter lite bättre.​

Läs också: Bubbeltips för alla plånböcker >>