Stures räkspett med rostat bröd och Javes chimichurri

1 röst
4

En fenomenal förrätt när den smakar som bäst. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Dryck
Japansk Sake

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

Räkspett

  • 300 g stora blacktiger räkor utan skal
  • 1 dl olivolja
  • 1 lime
  • riven färsk ingefära
  • salt

Chimichurri

  • 5 röda chilifrukter
  • 3 vitlöksklyftor
  • färsk persilja
  • 1 grön paprika
  • 5 tomater
  • 1 lime
  • 1 dl olivolja
  • salt och peppar

Chiliyoghurt

  • 100 g avrunnen yoghurt
  • 2 röda chili
  • salt

Rostat bröd

  • 4 skivor bröd, helst surdegsbröd

Gör så här

  1. Räkspett: Marinera räkorna med olivolja, pressad lime, riven ingefära och salt. Lägg gärna i lite rivet limeskal.
  2. Chimichurri: Blanda olivoljan med limesaften och lägg i de finhackade tomaterna. Finhacka därefter övriga ingredienser och rör ner dem. Smaka av med salt och peppar.
  3. Chiliyoghurt: Ta ur kärnorna ur chilin och hacka dem. Blanda hacket med yoghurten. Smaka av med salt.
  4. Rostat bröd: Servera det rostade brödet på spegel, lägg på chimichurri med räkspättet ovanpå. Toppa med chiliyoghurt och garnera med lite hackad persilja.
19 oktober 2009
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept