Ädelostbakelse

koket.se
Ädelostbakelse
Foto: August Sandström & Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Ädelostbakelse

5 ingredienser

ca 30 m

Dadlar och valnötter ger lite tuggmotstånd i dessa små ädelostfyllda smördegspajer.

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

portioner pajer
  • ca 250 g smördeg
  • 200 g dadlar
  • 200 g valnötter
  • 200 g ädelost
  • 1 ägg
  • bullformar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär ut ca 10 x 10 cm rutor av smördegen och klä bullformen, låt kanterna av degen sticka fram som "hundöron". Fyll formen med dadlar, valnötter och ost.
  3. Vispa upp ägget och pensla den utstickande degen.
  4. Grädda i ca 10 minuter tills degen fått vacker färg och osten har smält och börjat bubbla något.