5 enkla tips för att äta mer vego

Allt fler vill äta mer vegetariskt och mer grönsaker, men det är inte alltid så lätt när fantasin tryter. Här är 5 tips till dig som vill äta lite grönare - oavsett om du är flexitarian, vegetarian eller vegan.

Idag finns mängder med vegoprodukter i butikens hyllor och sortimentet av spännande grönsaker blir bara större – allt som behövs är bara några enkla tips och några riktigt goda recept!

Planera veckans middagar

Börja med att planera in en (eller flera) vegetariska middagar i veckan. Att planera veckans middagar blir dessutom oftast billigare och det är ett smart sätt att ta vara på det som redan finns hemma i frys och skafferi. Enkelt, hälsosamt och miljövänligt!

Här hittar du massor med goda vegorätter med Planti!

Testa växtbaserat!

Idag finns det flera växtbaserade alternativ till både kött och mejeriprodukter - varför inte testa en växtbaserad fraiche i grytan eller grekisk gurt till tzatzikin. Nyheterna från Planti Cooking gör det möjligt att laga dina vanliga rätter på ett grönt sätt och de är så goda att de inte lämnar någon besviken – EKO, krämigt, syrligt och 100 % veganskt. 

Laga dina favoriträtter - fast vego

Laga gärna klassiska vardagsrecept som du vet att du gillar - fast med växtbaserade och gröna alternativ istället. Idag finns det många alternativ som liknar kött. Vegofärs istället för köttfärs, grönsaksbiffar istället för burgare eller sojabitar istället för kyckling. ​ 

Dragongryta med sojabitar >>
Tacopaj med vegofärs >>
Skagenröra med tofu >>

Välj grönsaker efter säsong och tillaga dem varsamt

Att välja grönsaker efter säsong är både miljövänligt och det smakar bättre. Kika i grönsaksdisken efter säsongens goda och späda grönsaker så kommer det bli enkelt att göra en riktigt god grön middag. Tillaga grönsakerna varsamt och behandla dem som den delikatess de faktiskt är – det kommer belöna sig i riktigt god smak!

Våga testa något nytt

Sist men inte minst - våga testa något nytt! Lägg en ny grönsak i kundkorgen nästa gång du handlar, helbaka rotselleri ugnen, prova en vegansk Cooking Fraiche i potatissalladen, vegofärs till pannbiffarna eller varför inte lägga spetskål på grillen? Bara fantasin sätter gränser!

Goda recept med Planti

Planti Chili sin carne med vitlöksbröd
ENKELT
Planti Barnens bästa tacoplåt
POPULÄRT
Smakrik linsgryta
Krämig svampgryta
Beluga bolognese
ENKELT
Planti Snabb och krämig tomatsoppa
ENKELT
Het vegetarisk korvgryta med bönor
ENKELT
Pasta med linsbbolognese
POPULÄRTENKELT
Krämig italiensk pastasallad
Krämig tacopasta Planti
POPULÄRTENKELT
Snabb och god vegolasagne
Planti Vego bearnaise
POPULÄRT
Planti Rårakor med tångkaviar och gurt
POPULÄRT
Planti Vego skagenröra med tofu och tångkaviar
ENKELT
Planti pastasås med champinjoner
Planti Rödbetsburgare med vitlökssås
ENKELT
Vego carbonara med rökig tofu
Planti Klassisk tzatziki
20 m + tid i kyl
POPULÄRTENKELT
Planti snabb och krämig matvete-otto med zucchini
POPULÄRTENKELT
Vegetarisk dragongryta med ris
Planti Krämig rödbetshummus
ENKELT
Planti Vegetarisk currybaguette med tofu