I samarbete med Planti Cooking

Vegetarisk dragongryta med ris

4 röster
30 m
4
Vegetarisk dragongryta med ris
Foto: köket.se

Kycklinggryta med gräddig dragonsås är en riktig vardagsfavorit - så här gör du den klassiska grytan som en vegansk variant. Krämigt, smakrikt och lättlagat!

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 port ris
  • 300 g sojastrimlor
  • olja, till stekning
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl Planti Cooking Fraiche Natural
  • 1,5 msk torkad dragon
  • 1 grönsaksbuljongtärning (vegansk)
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt
  • peppar
  • 200 g haricots verts
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Stek sojastrimlorna i en stekpanna tillsammans med lite olja tills de fått en fin yta.
  3. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken och vitlöken mjuk tillsammans med sojastrimlorna. Slå över vitt vin och låt sjuda ihop i någon minut. Tillsätt sedan fraiche, dragon, buljongtärning och senap.
  4. Låt koka upp och smaka av grytan med salt och peppar.
  5. Stek eller koka haricots verts lätt tills de mjuknat lite men fortfarande har ett krispigt inre.
  6. Servera grytan med riset och haricots verts.
31 maj 2019

Laddar fler recept...