Krämig italiensk pastasallad
Krämig italiensk pastasallad
12 ingredienser
25 min
Det här receptet på krämig italiensk pastasallad passar perfekt till grillkvällen eller till picknicken. Salladen går enkelt att variera och kan enkelt anpassas utefter vad du har hemma i kylskåpet.
Ingredienser
- 400 g pasta
- 1 rödlök
- 250 g körsbärstomater
- 1 gurka
- 12 svarta oliver
- 10 soltorkade tomater i olja
- 25 g pinjenötter
- 1,5 dl grekisk yoghurt (gärna växtbaserad)
- 0,5 dl vegansk majonnäs
- örtsalt
- svartpeppar
- 1 kruka färsk basilika
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
- Strimla rödlök (lägg den i en skål med kallt vatten om du vill ha en mildare smak).
- Skär körsbärstomaterna och gurkan i mindre bitar.
- Skiva oliver och soltorkade tomater (spara lite vid sidan av till garnering).
- Rosta pinjenötterna i en torr panna utan olja och ta ur dem ur pannan när de har fått fin färg. Ställ undan till servering.
- Blanda en dressing på växtbaserad yoghurt, vegansk majonnäs, örtsalt och peppar.
- Hacka basilikan (spara ett par blad till servering).
- Häll av vattnet från rödlöken.
- Blanda dressingen med pastan och de övriga ingredienserna väl.
- Lägg upp på serveringsfat och toppa med lite oliver, soltorkade tomater, rostade pinjenötter och basilika.