Klassisk tacopaj med vegofärs, paprika och chili

Klassisk tacopaj med vegofärs, paprika och chili
Foto: Planti

Klassisk tacopaj med vegofärs, paprika och chili

14 ingredienser

1 h 30 m

En helt vegansk tacopaj med klassiska smaker som paprika, chili, majs och krämig fraiche. Lika gott till helgen som till vardags.

Cooking Fraiche Paprika Chili
Planti fraiche paprika chili produkt

Cooking Fraiche Paprika Chili

Cooking fraiche med krämig konsistens och smak av söt paprika och het chili för mat med sting.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g mjölkfritt margarin, kylskåpskallt
  • 3 msk vatten, iskallt

Fyllning

  • 2 gula lökar, finhackade
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 500 g sojafärs
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 4 dl Planti Cooking Fraiche Paprika Chili
  • 1 röd paprika, finhackad
  • 2 dl majskorn
  • salt
  • svartpeppar

Dekoration

  • 250 g körsbärstomater, halverade

Gör så här

Pajdeg

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Nyp ihop smör och mjöl. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Kavla ut och klä en pajform med den. Pricka botten med en gaffel. Låt vila 30 min i kylen.
  3. Förgrädda i ugnen i 10 minuter.

Fyllning

  1. Fräs den gula löken och vitlöken i lite olja tills den mjuknar. Vänd ner sojafärsen och låt fräsa med i några minuter. Krydda med spiskummin och koriander.
  2. Rör ner smaksatt fraiche, paprika och majs. Smaka av med salt och peppar. Häll ner färsfyllningen i pajskalet och tryck till. Fördela tomaterna över pajen och grädda allt i 200 grader i ca 40-50 minuter.
  3. Servera med en enkel sallad.
TIPS!
Fler tips från Planti!
Planti Rödbetsburgare med vitlökssås

Fler tips från Planti!

5 enkla tips för att äta mer vego

Läs mer