I samarbete med Planti Cooking

Klassisk tacopaj med vegofärs, paprika och chili

3 röster
1 h 30 m
4
Klassisk tacopaj med vegofärs, paprika och chili
Foto: Planti

En helt vegansk tacopaj med klassiska smaker som paprika, chili, majs och krämig fraiche. Lika gott till helgen som till vardags.

Visa mer
1 h 30 m
4
4 portioner

Du behöver

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g mjölkfritt smör, kylskåpskallt
  • 3 msk vatten, iskallt

Fyllning

  • 2 gula lökar, finhackade
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 500 g sojafärs
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 tsk mald koriander
  • 4 dl Planti Cooking Fraiche Paprika Chili
  • 1 röd paprika, finhackad
  • 2 dl majskorn
  • salt
  • svartpeppar

Dekoration

  • 250 g cocktailtomater, halverade
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Pajdeg
    Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Nyp ihop smör och mjöl. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Kavla ut och klä en pajform med den. Pricka botten med en gaffel. Låt vila 30 min i kylen.
  3. Förgrädda i ugnen i 10 minuter.
  4. Fyllning
    Fräs den gula löken och vitlöken i lite olja tills den mjuknar. Vänd ner sojafärsen och låt fräsa med i några minuter. Krydda med spiskummin och koriander.
  5. Rör ner smaksatt fraiche, paprika och majs. Smaka av med salt och peppar. Häll ner färsfyllningen i pajskalet och tryck till. Fördela tomaterna över pajen och grädda allt i 200 grader i ca 40-50 minuter.
  6. Servera med en enkel sallad.
31 maj 2019
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...