Kökets topp 10 bästa Instagramrecept 2018

2018 lider mot sitt slut och traditionsenlig sammanfattas året som gått på olika sätt och vis. Vi vill självklart inte vara sämre. Många mattrender som figurerar online är svåra att snappa upp, trender kommer och trender går. Vi ser dock tydligt vad som är populärt på vår Instagram, där kan vi se vad ni, Kökets följare, gillar bäst. Här har vi listat och länkat till de topp 10 mest engagerade recepten under 2018 - Enjoy!


1. Brynt Smörkola 

Föga förvånande har Sara Aasum Hultbergs fantastiska julkola toppat listan under året. Det alldeles underbara receptet fungerar ta oss tusan året runt och du hittar det här!

​2. Krämig Oxfilépasta

Ja, men egentligen - vem gillar inte gräddig, krämig pasta med oxfilé? Nej juste, ingen! Receptet hittar du här!

​3. Brysselkålssallad

Den perfekta julsalladen med brysselkål, mögelost och nötter, what's not to like?

4. Catarina Königs juldessert

Vem kan motstå en sånhär iögonfallande dessert? Receptet på glöggmarinerade hallon med mascarponemousse och pepparkakssmul hittar du här!

​5. Frida Skattbergs kladdkaka med jordnötskola

Tror inte vi behöver kommentera denna ytterligare, eller?

6. Roys saffransbullar


Detta är ett av följarnas absoluta favoritrecept som fortsätter toppa listan år efter år efter år...

7. Ostkorgen


Detta var lite utav en bubblare. Som förrätt hos Halv åtta hos mig tog ostkorgen fart på både vår site och vår Instagram under hösten.

8. Camilla Hamids prinsessbiskvier

Biskvier = gott, prinsessinnehåll = gott. En vinnande kombo, helt enkelt. Hela receptet och tillvägagångssätt hittar du HÄR!

9. Kolasnittar med kola och choklad 

Även detta recept är signerat Camilla Hamid! Men man hör ju på namnet kola med kola att det är en hit - recept på snittarna hittar du på hennes blogg här!

10. Italiensk Kycklinggratäng

Vid det här laget kan vi kalla Tareq Taylors krämiga, italienska kycklinggratäng för en klassiker. Ett av våra mest sökta, gillade och omtalade recept genom tiderna, så även på Instagram!