Ostkorgar med skaldjursröra och färska räkor

573 röster
30 m
4

Lyxig förrätt på ostkorgar som fylls med en krämig skaldjursröra och toppas med räkor, rom och dill.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Så väljer du ekorätt i fiskdisken
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Ostkorgar:

  • 2 dl västerbottensost

Skaldjursröra:

  • 1 dl crème fraîche
  • 3 msk majonnäs
  • 2 msk purjolök, fint hackad
  • 2 msk dill, fint hackad
  • 170 g skalade räkor
  • 100 g kräftstjärt
  • 5 msk löjrom
  • 0,5 msk citron, pressad
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 4 kvist färsk dill

Gör så här

  1. Ostkorgar
    Ta en halv deciliter ost per korg. Använd en stekpanna med teflon och smält osten på svag värme tills den går ihop. Du känner när den går att lyfta.
  2. Lägg försiktigt osten över ett upp och nedvänt glas och låt svalna.
  3. Skaldjursröra
    Rör ihop creme fraiche och majonnäs. Tillsätt den hackade purjolöken och dillen.
  4. Hacka räkor och kräftstjärtar grovt och lägg ned i röran. Spara några räkor till garnering. Smaka av med salt, peppar och citron.
  5. Fyll ostkorgarna med röran strax innan servering och garnera med räkor och rom samt en liten kvist dill.
18 oktober 2018