Ostkorgar med skaldjursröra och färska räkor

Ostkorgar med skaldjursröra toppade med färska räkor-2
Foto: Tv4

Ostkorgar med skaldjursröra och färska räkor

Av: Marie - Nynäshamn

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

30 m

Lyxig förrätt på ostkorgar som fylls med en krämig skaldjursröra och toppas med räkor, rom och dill.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Ostkorgar:

  • 2 dl Västerbottensost

Skaldjursröra:

  • 1 dl crème fraîche
  • 3 msk majonnäs
  • 2 msk purjolök, fint hackad
  • 2 msk dill, fint hackad
  • 170 g skalade räkor
  • 100 g kräftstjärt
  • 5 msk löjrom
  • 0,5 msk citron, pressad
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 4 kvistar färsk dill

Gör så här

Ostkorgar

  1. Ta en halv deciliter ost per korg. Använd en stekpanna med teflon och smält osten på svag värme tills den går ihop. Du känner när den går att lyfta.
  2. Lägg försiktigt osten över ett upp och nedvänt glas och låt svalna.

Skaldjursröra

  1. Rör ihop creme fraiche och majonnäs. Tillsätt den hackade purjolöken och dillen.
  2. Hacka räkor och kräftstjärtar grovt och lägg ned i röran. Spara några räkor till garnering. Smaka av med salt, peppar och citron.
  3. Fyll ostkorgarna med röran strax innan servering och garnera med räkor och rom samt en liten kvist dill.