Glöggmarinerade hallon med mascarponemousse och pepparkakssmul
Glöggmarinerade hallon med mascarponemousse och pepparkakssmul
9 ingredienser
20 m
Julens godaste efterrätt med glöggmarinerade hallon och mascarponemousse med vanilj. Toppas med smulade pepparkakor.
Ingredienser
Glöggmarinerade hallon
- 2 dl frysta hallon, upptinade
- 2 msk glögg, gärna starkvin
- 0,75-1 msk florsocker
Vanilj- och mascarponemousse
- 100 g färskost
- 100 g mascarpone
- 2 msk florsocker (mer om du önskar sötare)
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl vispgrädde
Pepparkakssmul
- ca 10 pepparkakor
Gör så här
- Lägg upp hallonen i en skål och häll på glögg och florsocker. Rör samman och låt stå och dra.
- Häll alla ingredienser till moussen i en bunke och vispa med elvisp samman till en fluffig mousse. Vispa på så tjocknar den.
- Krossa eller mortla pepparkakorna och dela upp i 4-5 serveringsglas.
- Spritsa på den fluffiga moussen och toppa med dom glöggmarinerade hallonen. Ställ svalt eller servera direkt!
- Skall dom inte serveras på en gång rekommenderar jag att inte sätta ner en hel pepparkaka i toppen som garnityr. Gör det istället precis innan det skall serveras. Annars blir den mjuk!