Glöggmarinerade hallon med mascarponemousse och pepparkakssmul

20 m
4 - 5
Glöggmarinerade hallon med mascarponemousse och pepparkakssmul
Foto: Catarina König

Julens godaste efterrätt med glöggmarinerade hallon och mascarponemousse med vanilj. Toppas med smulade pepparkakor.

25 november 2017
20 m
4 - 5

Du behöver

Glöggmarinerade hallon

  • 2 dl frysta hallon, upptinade
  • 2 msk glögg, gärna starkvin
  • 0,75-1 msk florsocker

Vanilj- och mascarponemousse

  • 100 g färskost
  • 100 g mascarpone
  • 2 msk florsocker (mer om du önskar sötare)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde

Pepparkakssmul

  • ca 10 pepparkakor

Gör så här

  1. Lägg upp hallonen i en skål och häll på glögg och florsocker. Rör samman och låt stå och dra.
  2. Häll alla ingredienser till moussen i en bunke och vispa med elvisp samman till en fluffig mousse. Vispa på så tjocknar den.
  3. Krossa eller mortla pepparkakorna och dela upp i 4-5 serveringsglas.
  4. Spritsa på den fluffiga moussen och toppa med dom glöggmarinerade hallonen. Ställ svalt eller servera direkt!
  5. Skall dom inte serveras på en gång rekommenderar jag att inte sätta ner en hel pepparkaka i toppen som garnityr. Gör det istället precis innan det skall serveras. Annars blir den mjuk!
Kommentera receptet
Glaskampanj

Fler goda recept