Zucchinisouvlaki med zucchinitzatziki

koket.se
Zucchinisouvlaki med zucchinitzatziki
Minska matsvinnet Paul Header
Minska matsvinnet Paul Header

Zucchinisouvlaki med zucchinitzatziki

15 ingredienser

45 min

En vegetarisk variant av souvlakigrillspett - gjorda på zucchini, vegofärs och champinjoner.

Se Paul Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Zucchinitzatziki

  • 1 zucchini
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • svartpeppar

Zucchinisouvlaki

  • 1 zucchini
  • 1 kg formbar vegofärs
  • 6 champinjoner (stora)
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1,5 tsk malen spiskummin
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 1,5 msk färsk rosmarin, hackad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Zucchinitzatziki

  1. Riv zucchinin grovt på rivjärn och salta försiktigt. Låt rinna av i en sil. Pressa ur lite saft och rör sedan ner yoghurt och riven vitlök. Smaka eventuellt av med lite salt.

Zucchinisouvlaki

  1. Riv svampen och zucchinin grovt på rivjärn, hacka löken. Stek svamp, zucchini och lök i lite olivolja i ugnen på 175 grader tills fin färg och torr i konsistensen.
  2. Ta ut ur ugnen och blanda tillsammans med spiskummin, hackad vitlök och rosmarin. Blanda ner färsen, salt och svartpeppar till en fast smet.
  3. Forma till järpar och sätt ett spett i mitten. Baka i ugn på 140 grader tills järparna är fasta och har en innertemp på 85 grader. Ta ut och stek/grilla till servering.
  4. Servera med rostad färskpotatis och tomatsallad.