Yuzu koshu gratinerade Ostrea Edulis med lagrad ost och vitlök

Yuzu koshu gratinerade Ostrea Edulis med lagrad ost och vitlök
Foto: Tv4
Frida Ronge
Frida Ronge

Yuzu koshu gratinerade Ostrea Edulis med lagrad ost och vitlök

7 ingredienser

15 m

Gratinerade ostron med lagrad ost, vitlök och chili är både smakrikt och ljuvligt gott. Perfekt rätt att lyxa till helgen med!

Tips! Får du inte tag i yuzu-koshu kan du byta ut det mot exempelvis grön finhackad chili, några droppar grön tabasco och citronsaft och zest.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 12 ostron
  • 50 g ost, lagrad (prästost, parmesan, västerbottenost, spara lite till topping)
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 0,5-1 klyfta vitlök
  • 1 tsk jalapeño, finhackad
  • 0,5 tsk yuzu-kosho
  • ca 1 krm salt

Gör så här

  1. Öppna ostronen.
  2. Blanda ihop alla övriga ingredienser och klicka ut lite på varje ostron. Toppa med lite extra ost.
  3. Gratinera ostronen högst upp i ugnen ca 3-5 minuter tills osten smält och de är gyllenbruna.