Wontontacos med löjroms- och skagenfyllning

Wontontacos med löjroms- och skagenfyllning
Foto: Tv4

Wontontacos med löjroms- och skagenfyllning

Av: Lena - Kramfors

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

35 m

Wontontacos med löjroms- och skagenfyllning blir en annorlunda men underbart god förrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Tacoskal

  • 0,5 l rapsolja, till fritering
  • 8 wontonplattor
  • flingsalt

Löjromsfyllning

  • ca 4 msk crème fraîche
  • 0,5 rödlök
  • ca 100 g löjrom
  • 1 kvist dill, till garnering
  • 1 citron

Skagenfyllning

  • 0,5 kg räkor (med skal)
  • 2 msk dill, finhackad
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 1 citron
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

Tacoskal

  1. Värm upp oljan till cirka 170-180 grader.
  2. Fritera en platta i taget, använd gärna en grilltång i metall och försök vika plattorna på mitten och forma dem som tacoskal. Det går snabbt, låt dem bara ligga i oljan cirka 5 sekunder på varje sida.
  3. Lägg de friterade skalen på ett hushållspapper och krydda med flingsalt.

Löjromsfyllning

  1. Fyll en wonton med crème fraiche, finhackad rödlök, löjrom, dillkvist och toppa med pressad citron. Eller servera med en citronklyfta som man får pressa själv.

Skagenfyllning

  1. Tina och skala räkorna, finhacka dill och rödlök.
  2. Krama försiktigt vätskan ur räkorna.
  3. Blanda sedan samman räkor, dill, rödlök, majonnäs och crème fraiche. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.