Wasabi-Limesill GW 2023

Wasabi-Limesill GW 2023
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Wasabi-Limesill GW 2023

10 ingredienser

20 m + tid i kyl

Den här smakrika sillen av Erik Videgård är tillägnad Leif GW, därav dess annorlunda namn.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 2 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 1 burk inläggningssill [420 g]
  • 1 bit ingefära [ca 15 g]
  • 2 g wasabiolja
  • 1 piri piri
  • 1 schalottenlök, strimlad
  • 1 limefrukt, zest
  • 1 kvist mynta

Gör så här

  1. Koka upp vatten och socker och rör tills sockret har löst sig. Låt kallna och tillsätt ättiksprit.
  2. Skölj sillen i kallt vatten och torka den med hushållspapper. Skär den i bitar.
  3. Skala och skär ingefäran i tunna skivor.
  4. Lägg sillen i en burk och blanda med wasabi, ingefära, piri piri, lök och limezest. Låt dra i kylskåpet ca 2 timmar.
  5. Häll över lagen, stoppa i myntakvisten och låt stå kallt i 2 dygn.