Vitlöksgratinerade grönmusslor

18 röster
15 m
4

Gratinerade musslor är alltid en uppskattad förrätt! I det här receptet gratineras de med vitlök, smör, persilja och ströbröd.

Dryck: Champagne, Alexandre Bonnet, Grande reserve

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
15 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 900 g grönmusslor
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 knippe persilja
  • ströbröd

Gör så här

  1. Lägg grönmusslorna på plåt.
  2. Blanda ihop smöret, vitlöksklyftorna och persiljan. Lägg smörblandningen i musslorna.
  3. Grädda i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.
23 augusti 2017

Fler goda recept