Vitlöksfräst grönkål med mandel

51 röster
20 m
6 bufféportioner
Vitlöksfräst grönkål med mandel
Foto: Zeta

Zeta Extra jungfruolivolja Classico har en fyllig olivsmak som följs av en mild eftersmak. Perfekt till matlagning!

Zeta Extra jungfruolivolja Classico produkt NY

Grönkål fräst i rikligt med en god olivolja smaksatt med vitlök. Servera som ett nyttigt tillbehör eller en god rätt på julbordet!

Tips! Det går bra att utesluta mandel.

20 m
6 bufféportioner
6 portioner

Du behöver

  • 1,5 dl Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 4 klyfta vitlök, krossade
  • 300 g grönkål, bladen
  • 0,5 dl sötmandel, grovt hackad

Gör så här

  1. Häll olivoljan i en mindre kastrull, värm den försiktigt och lägg i vitlöken.
  2. Fräs den på låg värme sås att den inte får färg i 5-6 minuter.
  3. Sila över oljan i en större, vidare kastrull.
  4. Lägg i grönkålen och fräs den i vitlöksoljan på medelvärme ca 8-10 minuter så att den blir mjuk.
  5. Fräs med mandel de sista 2 minuter om du vill, smaka av med salt.
13 december 2016