Vitlöksfräst grönkål med mandel

Vitlöksfräst grönkål med mandel
Foto: Zeta

Vitlöksfräst grönkål med mandel

51

5 steg att laga

4 ingredienser

20 m

Grönkål fräst i rikligt med en god olivolja smaksatt med vitlök. Servera som ett nyttigt tillbehör eller en god rätt på julbordet!

Tips! Det går bra att utesluta mandel.

Zeta Extra jungfruolivolja Classico produkt NY

Zeta Extra jungfruolivolja Classico har en fyllig olivsmak som följs av en mild eftersmak. Perfekt till matlagning!

Ingredienser

portioner6 bufféportioner
  • 1,5 dl Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 4 klyfta vitlök, krossade
  • 300 g grönkål, bladen
  • 0,5 dl sötmandel, grovt hackad

Gör så här

  1. Häll olivoljan i en mindre kastrull, värm den försiktigt och lägg i vitlöken.
  2. Fräs den på låg värme sås att den inte får färg i 5-6 minuter.
  3. Sila över oljan i en större, vidare kastrull.
  4. Lägg i grönkålen och fräs den i vitlöksoljan på medelvärme ca 8-10 minuter så att den blir mjuk.
  5. Fräs med mandel de sista 2 minuter om du vill, smaka av med salt.