I samarbete med Zeta

Vitlöksfräst grönkål med mandel

20 m
6 bufféportioner
Vitlöksfräst grönkål med mandel
Foto: Zeta

Grönkål fräst i rikligt med en god olivolja smaksatt med vitlök. Servera som ett nyttigt tillbehör eller en god rätt på julbordet!

För fler goda recept från Zeta, klicka här!

Tips! Det går bra att utesluta mandel.

13 december 2016
20 m
6 bufféportioner

Du behöver

  • 1,5 dl Zeta Olivolja Classico Extra Vergine
  • 4 klyftor vitlök, krossade
  • 300 g grönkål (mittstjälken borttagen)
  • 0,5 dl mandel, grovt hackad

Gör så här

  1. Häll olivoljan i en mindre kastrull, värm den försiktigt och lägg i vitlöken.
  2. Fräs den på låg värme sås att den inte får färg i 5-6 minuter.
  3. Sila över oljan i en större, vidare kastrull.
  4. Lägg i grönkålen och fräs den i vitlöksoljan på medelvärme ca 8-10 minuter så att den blir mjuk.
  5. Fräs med mandel de sista 2 minuter om du vill, smaka av med salt.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Zeta

Visa alla recept från Zeta