Vitlöksdoftande räkor i curry
Vitlöksdoftande räkor i curry
20 ingredienser
Stekta stora räkor serverade tillsammans med en gyllengul, fruktig och krämig sås på curry, kokos, äpple och banan. Toppa med saltrostade cashewnötter och koriander vid servering.
Ingredienser
- 800 g jätteräka, råa, gärna med skal
- 2 klyftor vitlök
- worcestersås
- citron
- salt
- vitpeppar
- olja
Currysås
- 2 gula lökar, finhackade
- 1 klyfta vitlök
- 3 msk curry
- 3 msk olja
- 2 äpplen, finhackade (stora)
- 4 bananer, finskurna
- 400 ml kokosgrädde
- honung
- äppelcidervinäger
- salt
Till servering
- 4 port basmatiris, kokt
- färsk koriander
- rostade cashewnötter
Gör så här
Currysås
- Fräs lök och vitlök mjuk i oljan. Tillsätt curryn och fräs ytterligare någon minut.
- Tillsätt äpple, banan och kokosgrädde. Låt koka ihop och mixa slätt.
- Smaka av med lite honung, salt och äppelcidervinäger.
Räkor
- Skala ev räkorna (du kan också behålla skalet och skala vid servering), ta bort tarmen och dela dem.
- Gnid in dem med krossad vitlök.
- Stek dem i olja. Krydda med salt, vitpeppar, lite worcestersås och några droppar citronsaft.
Servering
- Bjud currysåsen på en bädd av ris. Toppa med räkor, cashewnötter och färsk koriander.