Vitello Tonnato - Dante Zias recept

12 röster
60 m
6
Vitello Tonnato - Dante Zias recept
Foto: Dante Zia
60 m
6
6 portioner

Du behöver

  • 700 g kalvstek
  • 1 flaska vitt vin, torrt
  • 1-2 stjälk stjälkselleri
  • 1-2 morötter
  • 1 gul lök (stor)
  • 2 lagerblad
  • 250 g majonnäs
  • 150 g tonfisk i olja
  • 25 g kapris
  • citron, juicen

Till servering

  • kapris
  • persilja, hackad

Gör så här

  1. Kalvkött
    Koka köttet i vitt vin, selleri morot och lök tills köttet når en innertemperatur på 62 grader. Låt svalna och skiva därefter köttet tunt.
  2. Majonnäskräm
    Hacka kapris och avrunnen tonfisk. Vänd ner i majonnäsen och blanda, med hjälp av exempelvis en elvisp. Smaka av med citronjuice.
  3. Servering
    Placera det tunt skurna köttet på ett fat och bred över majonnäsen. Garnera med kapris och persilja.
7 maj 2018