Vitello Tonnato - Dante Zias recept

Vitello Tonnato - Dante Zias recept
Foto: Dante Zia
Dante Zia Kökets middag 2023 NY
Dante Zia Kökets middag 2023 NY

Vitello Tonnato - Dante Zias recept

12 ingredienser

60 m

Tonfisk och kalv kan låta som en märklig kombination. Men jag lovar, det är värt att ge det en chans! Perfekt som förrätt, eller på buffébordet. Fungerar också ypperligt på morgonsmörgåsen! /Dante

Ingredienser

portioner
  • 700 g kalvstek
  • 1 flaska vitt vin, torrt
  • 1-2 stjälkar stjälkselleri
  • 1-2 morötter
  • 1 gul lök (stor)
  • 2 lagerblad
  • 250 g majonnäs
  • 150 g tonfisk i olja
  • 25 g kapris
  • citron, juicen

Till servering

  • kapris
  • persilja, hackad

Gör så här

Kalvkött

  1. Koka köttet i vitt vin, selleri morot och lök tills köttet når en innertemperatur på 62 grader. Låt svalna och skiva därefter köttet tunt.

Majonnäskräm

  1. Hacka kapris och avrunnen tonfisk. Vänd ner i majonnäsen och blanda, med hjälp av exempelvis en elvisp. Smaka av med citronjuice.

Servering

  1. Placera det tunt skurna köttet på ett fat och bred över majonnäsen. Garnera med kapris och persilja.