Vit sparris med citronsmör

Vit sparris med citronsmör
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Vit sparris med citronsmör

7 ingredienser

20 m

Kokt vit sparris med brynt smör smaksatt med citron och parmesan är en riktigt god kombo! Servera som en förrätt, till buffén eller som en härlig lunch.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 800 g färskpotatis
  • 8 vita sparrisar
  • 50 g smör
  • 1 citron, zest och saft
  • 2 msk dragon
  • 2 dl parmesanost, finriven
  • salt

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Koka färskpotatisen i saltat vatten tills den är mjuk hela vägen igenom.
  2. Skala sparrisen med potatisskalare. Skär av nedre delen av sparrisen.
  3. Koka sparrisen i saltat vatten i ca 3 minuter.
  4. Bryn smöret. Låt svalna något.
  5. Smaksätt smöret med citronzest, dragon, saften från citronen och parmesan. Häll blandningen över sparrisen
  6. Servera med koktpotatis och gärna sallad.