Vilttoast med gravad rådjursfilé

Vilttoast med gravad rådjursfilé
Foto: Tv4

Vilttoast med gravad rådjursfilé

Av: Joakim- Alingsås

Från: Halv åtta hos mig

18 ingredienser

30 m

Vilttoast med gravad rådjursfilé och smörstekta kantareller är en lyxig förrätt med rustika smaker.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Gravad rådjursfilé

  • 500 g rådjursfilé
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk salt
  • 5-6 enbär
  • 10 rosépeppar
  • 5-6 vitpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 kvist timjan

dressing

  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 1 bröd, rostat
  • 1 förp salladsmix
  • 0,5 l kantareller, smörstekta
  • 0,5 dl lingon

Gör så här

Rådjursfilé

  1. Putsa filén från alla hinnor.
  2. Mortla kryddorna och blanda med socker och salt i en plastpåse. Lägg i filéerna och blanda runt noga i påsen. Knyt ihop och lägg svalt i minst 48 timmar.

Dressing

  1. Blanda alltsammans i en liten kopp. Smaka av med salt och peppar.

Servering

  1. Skär tunna skivor av köttet. Servera allt på en toast, lägg på en bädd av spröda salladsskott och garnera med smörstekta kantareller och lingon. Droppa på några droppa dressing precis innan servering.
  2. Receptet är taget från en av mina husgudar, Per Morberg.