Viltrullader med potatispuré och lingon

2 röster
2 h
4
Viltrullader med potatispuré och lingon
Foto: Frida Wismar
2 h
4
4 portioner

Du behöver

  • 800 g älginnanlår, i tunna skivor
  • 4 msk dijonsenap
  • 1 äpple, i tunna skivor
  • 1 morot, i tunna stavar
  • 1 gul lök, i tunna skivor
  • 8 cornichons, i halvor
  • 1 schalottenlök, hackad
  • 4 dl vilt- eller oxfond
  • 4 dl vispgrädde
  • salt
  • peppar, nymalen
  • tandpetare
  • smör

Potatispuré

  • 10 mjöliga potatisar
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 1 krm muskot, riven
  • salt
  • peppar, nymalen

lingon

  • 1 dl lingon
  • 0,5 dl strösocker

Gör så här

  1. Lingon
    Rör ihop lingon och socker och låt det så och dra medan du lagar rulladerna.
  2. Rullader
    Lägg det skivade köttet på en skärbräda och stryk på senapen, lägg sedan på äpple, morot, gul lök och cornichoner. Salta och peppra.
  3. Rulla ihop och sätt en eller två tandpetare i varje rullad för att hålla dem stängda.
  4. Bryn rulladerna ordentligt runt om i smör i en stekgryta. Tillsätt schalottenlöken och bryn tills den fått färg. Häll i fonden och låt allt sjuda under lock tills rulladerna är klara, ca 1 timme.
  5. Ta upp rulladerna och sila såsen. Tillsätt grädden och låt såsen reducera till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  6. #Potatispuré Skala potatisen och koka den i osaltat vatten. Värm grädden. Mosa potatisen och tillsätt den varma grädden och smöret. Smaksätt med muskot, salt och peppar.
  7. Passera genom en sil och tillsätt eventuellt mer varm grädde om du önskar en lösare konsistens.
  8. Servera rulladerna med potatispuré och lingon.
3 april 2019