Vildsvinskarré 
med potatis och rotfruktsgratäng

Vildsvinskarré 
med potatis och rotfruktsgratäng
Foto: TV4

Vildsvinskarré 
med potatis och rotfruktsgratäng

22

17 steg att laga

23 ingredienser

5h

Saftig vildsvinskarré serveras med krämig potatis- och rotfruktsgratäng samt mustig rödvinsås.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

Potatis- och rotfruktsgratäng

  • 7-9 potatisar
  • 2 palsternackor
  • 3 morötter
  • 1 kålrot, liten
  • 0,5 kg ost, riven
  • svartpeppar
  • salt
  • 1 tsk chilipulver
  • 3 dl trattkantareller
  • 0,5 l grädde
  • smör

Vildsvin

  • 1 kg vildsvinskarré, benfri

Jonas rödvinsås

  • 1 l rött vin
  • 7 enbär
  • 2 krm torkad timjan
  • 1 rödlök
  • 2 msk köttfond
  • 1 msk rönnbärsgelé

marinad

  • 5 dl rött vin
  • 1 dl soja
  • 1,5 dl sweet chilisås
  • 0,5 msk peppar
  • 0,5 msk salt

Gör så här

  1. Marinad vildsvin
    Marinera köttet i rödvin, soya, sweet chili sås, salt och peppar.
  2. Låt köttet marineras i kyl över natten, eller i minst 4 timmar.
  3. Potatis- och rotfruktsgratäng
    Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Skala och riv, eller skiva, rotfrukterna och potatisen.
  5. Stek kantarellerna i smör, så de får färg.
  6. 
Blanda allt med riven ost och kryddor.
  7. Lägg i gratängform.
  8. Tillsätt 0,5 l grädde & smör
  9. Sätt in i ugnen i ca 1 timme.
  10. Tillagning vildsvin
    Grilla köttet i ca 25 minuter, eller tills innertemperaturen är 70 grader.
  11. Jonas rödvinsås
    Hacka och stek en rödlök.
  12. 
Häll 1 l rödvin i en kastrull.
  13. Tillsätt enbär, timjan, rödlök och köttfond.
  14. Koka ner till ca 50%.
  15. Sila av såsen.
  16. Tillsätt 2 dl grädde, en klick smör och smaka av.
  17. Tillsätt eventuellt en klick gelé.
TIPS!
läs mer
Kokt torsk med äggsås

Tips på goda fiskrecept

Här har vi samlat kockarnas populäraste fiskrecept!

Läs mer