Vildsvinskarré 
med potatis och rotfruktsgratäng

Vildsvinskarré 
med potatis och rotfruktsgratäng
Foto: TV4

Saftig vildsvinskarré serveras med krämig potatis- och rotfruktsgratäng samt mustig rödvinsås.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

27 september 2017
5h
4

Du behöver

Potatis- och rotfruktsgratäng

  • 7-9 potatisar
  • 2 palsternackor
  • 3 morötter
  • 1 kålrot, liten
  • 0,5 kg riven ost
  • svartpeppar
  • salt
  • 1 tsk chilipulver
  • 3 dl trattkantareller
  • 0,5 l grädde
  • smör

Vildsvin

  • 1 kg benfri vildsvinskarré

Jonas rödvinsås

  • 1 l rödvin
  • 7 torkade enbär
  • 2 krm torkad timjan
  • 1 rödlök
  • 2 msk köttfond
  • 1 msk rönnbärsgelé

Marinad

  • 5 dl rött vin
  • 1 dl soya
  • 1,5 dl sweet chili sås
  • 0,5 msk peppar
  • 0,5 msk salt

Gör så här

  1. Marinad vildsvin
    Marinera köttet i rödvin, soya, sweet chili sås, salt och peppar.
  2. Låt köttet marineras i kyl över natten, eller i minst 4 timmar.
  3. Potatis- och rotfruktsgratäng
    Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Skala och riv, eller skiva, rotfrukterna och potatisen.
  5. Stek kantarellerna i smör, så de får färg.
  6. 
Blanda allt med riven ost och kryddor.
  7. Lägg i gratängform.
  8. Tillsätt 0,5 l grädde & smör
  9. Sätt in i ugnen i ca 1 timme.
  10. Tillagning vildsvin
    Grilla köttet i ca 25 minuter, eller tills innertemperaturen är 70 grader.
  11. Jonas rödvinsås
    Hacka och stek en rödlök.
  12. 
Häll 1 l rödvin i en kastrull.
  13. Tillsätt enbär, timjan, rödlök och köttfond.
  14. Koka ner till ca 50%.
  15. Sila av såsen.
  16. Tillsätt 2 dl grädde, en klick smör och smaka av.
  17. Tillsätt eventuellt en klick gelé.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept