Vikt kålrabbi med het havskräfta
Vikt kålrabbi med het havskräfta
12 ingredienser
1 h
De här festliga kanapéerna med kålrabbi och havskräfta blir riktigt fräscha och goda med en het majonnäs. Receptet ger dig ca 15-20 små munsbitar att förgylla helgen med.
Ingredienser
Kålrabbi
- 1 kålrabbi
- 100 g lag (ättikslag)
Havskräfta
- 3 havskräftstjärtar
- crispy chili oil (Lao Gan Ma)
Het majonnäs
- 20 g crispy chili oil (Lao Gan Ma)
- 130 g rapsolja
- 1 äggula
- 7 g dijonsenap
- citron
- salt
Servering
- 24 korianderblommor (eller små fina korianderblad)
- 12 dillvippor
Gör så här
Kålrabbi
- Bredsvarva kålrabbi och stansa ut 45 stora cirklar (6 cm i diameter) samt 15 små cirklar (2 cm i diameter).
- Pickla hälften av de stora cirklarna i ättikslag.
- Skär 1,5 cm breda och 11 cm långa band av kålrabbin.
- Vik ihop 3 av de stora cirklarna till en blomma med tajt botten och lägg ner de minsta cirklarna i mitten. Rulla bandet runt.
Havskräfta
- Skala havskräftorna och ta ut strängen, trä på spett.
Het majonnäs
- Blanda Lao Gan ma och rapsolja.
- Blanda äggulor, senap och lite citronjuice. Tillsätt oljan droppvis men spara lite till att pensla och toppa havskräftan med.
- Smaka upp med salt och citronjuice.
Servering
- Pensla kräftan med chilioljan och grilla eller stek den sedan. Pensla med oljan samt salta och tranchera kräftan.
- Lägg den heta majonnäsen i botten på kålrabbin, lägg på kräftan samt garnera med korianderblommor och dill.