Vikt kålrabbi med het havskräfta

Rullad rotselleri med äpple och kaviar
Foto: TV4
Jessie Sommarström
Jessie Sommarström

Vikt kålrabbi med het havskräfta

12 ingredienser

1 h

De här festliga kanapéerna med kålrabbi och havskräfta blir riktigt fräscha och goda med en het majonnäs. Receptet ger dig ca 15-20 små munsbitar att förgylla helgen med.

Ingredienser

portioner15 - 20

Kålrabbi

  • 1 kålrabbi
  • 100 g lag (ättikslag)

Havskräfta

  • 3 havskräftstjärtar
  • crispy chili oil (Lao Gan Ma)

Het majonnäs

  • 20 g crispy chili oil (Lao Gan Ma)
  • 130 g rapsolja
  • 1 äggula
  • 7 g dijonsenap
  • citron
  • salt

Servering

  • 24 korianderblommor (eller små fina korianderblad)
  • 12 dillvippor

Gör så här

Kålrabbi

  1. Bredsvarva kålrabbi och stansa ut 45 stora cirklar (6 cm i diameter) samt 15 små cirklar (2 cm i diameter).
  2. Pickla hälften av de stora cirklarna i ättikslag.
  3. Skär 1,5 cm breda och 11 cm långa band av kålrabbin.
  4. Vik ihop 3 av de stora cirklarna till en blomma med tajt botten och lägg ner de minsta cirklarna i mitten. Rulla bandet runt.

Havskräfta

  1. Skala havskräftorna och ta ut strängen, trä på spett.

Het majonnäs

  1. Blanda Lao Gan ma och rapsolja.
  2. Blanda äggulor, senap och lite citronjuice. Tillsätt oljan droppvis men spara lite till att pensla och toppa havskräftan med.
  3. Smaka upp med salt och citronjuice.

Servering

  1. Pensla kräftan med chilioljan och grilla eller stek den sedan. Pensla med oljan samt salta och tranchera kräftan.
  2. Lägg den heta majonnäsen i botten på kålrabbin, lägg på kräftan samt garnera med korianderblommor och dill.