Vetedeg till Hildas semlor och kardemummabullar

Vetedeg till Hildas semlor och kardemummabullar
Foto: Tv4
Hilda Kirkhoff
Hilda Kirkhoff

Vetedeg till Hildas semlor och kardemummabullar

10 ingredienser

1 h

Med den här grunddegen kan du baka 3 olika semlor och bullar! Recepten hittar du här:

Kardemummlor

Blåbär- och citronsemla

Alla hjärtans dag semla

Ingredienser

portioner sats
  • 50 g jäst (för söta degar)
  • 4 dl standardmjölk
  • 1 dl grädde
  • 0,5 dl honung
  • 0,75 dl ljust muscovadosocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 msk kardemummakärnor, mortlad
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 12-15 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Lägg jästen i en skål.
  2. Värm mjölken och grädden till 37 grader.
  3. Lös upp jästen med gräddmjölken. Tillsätt honung, ljust muscovadosocker, salt, ägg, mortlad kardemumma och rumstempererat smör.
  4. Arbeta ner nästan allt mjöl. Arbeta degen i minst 10 minuter tills den blir smidig. Pudra över lite mjöl och forma degen lite med händerna i skålen.
  5. Plasta över skålen och lägg över en handduk och låt jäsa i 45 minuter i rumstemperatur.
  6. Nu är det dags att välja vilken sorts bullar du vill baka! Länk till recepten hittar du längre upp på sidan.