Alla hjärtans dag –semla

Alla hjärtans dag –semla
Foto: Tv4
Hilda Kirkhoff
Hilda Kirkhoff

Alla hjärtans dag –semla

13 ingredienser

1 h 30 m

Den perfekta semla till alla hjärtans dag! Receptet på grunddegen hittar du här:

Vetedeg till Hildas semlor och kardemummabullar

Ingredienser

portioner sats

Len chokladkräm

  • 100 g mjölkchoklad
  • 100 g mörk choklad
  • 2 dl grädde
  • 1 msk honung
  • 1 krm salt

Hallongrädde

  • 3 dl grädde
  • 1 msk strösocker
  • ca 1-2 dl färska hallon

Utbakning

  • 1 sats vetedeg
  • 1 ägg

Montering

  • färska hallon
  • hallonpulver
  • florsocker
  • guldpulver

Gör så här

Len chokladkräm

  1. Hacka chokladen och lägg i en skål med höga kanter.
  2. Koka upp grädde, honung och salt.
  3. Häll över den varma grädden över chokladen. Låt stå cirka 10-20 sekunder och mixa sedan till en slät kräm.
  4. Låt krämen sätta sig i rumstemperatur. Har du bråttom kan du ställa krämen i kylen en liten stund men rör om då och då, annars stelnar krämen. Lägg eventuellt i en spritspåse.

Hallongrädde

  1. Vispa grädde och strösocker till en luftig konsistens. Lägg i hallonen och rör om så de precis mosas. Lägg i en spritspåse.

Utbakning

  1. Kavla ut vetedegen till en platta, cirka 2 centimeter tjock. Stansa ut hjärtan. Upprepa till degen är slut.
  2. Låt bullarna jäsa under bakduk i 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 210 grader varmluftsugn.
  4. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
  5. Grädda mitt i ugnen till gyllene färg, mellan 8-10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Montering

  1. Stansa ut ett lite mindre hjärta ovanpå hjärtbullen. Gröp ut lite och spritsa i chokladkrämen.
  2. Spritsa sedan hallongrädden. Lägg på locket.
  3. Dekorera efter tycke och smak.