• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Veganska "kött"bullar - se & gör

Vegetariska "kött"bullar - se & gör
Foto: TV4
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Veganska "kött"bullar - se & gör

5 steg att laga

11 ingredienser

45 m

Att göra veganska köttbullar är lätt som en plätt, och blir verkligen hur gott som helst! Här är Sandra Mastios recept med sojafärs.

Ingredienser

portioner25 - 30 bullar
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vegetabilisk grädde (t ex havregrädde)
  • 1 krm kryddpepparkorn, stött
  • 1 krm fänkålsfrö
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5-1 dl vegetabilisk mjölk (t ex havremjölk)
  • 2 msk olivolja
  • 500 g sojafärs
  • 1 dl gul lök, finhackad och stekt
  • mjölkfritt margarin och olivolja, till stekning

Gör så här

  1. Blanda havregrynen med grädde, alla kryddor, mjölk och olivolja. Låt stå i ca 10 minuter.
  2. Blanda havreblandningen med den stekta löken och färsen. Smeten ska vara fast men inte smulig så tillsätt ev lite mjölk om den känns för torr. Arbeta samman blandningen med händerna till en jämn smet. 

  3. Forma bullar om ca 20 g, lite mindre än en golfboll.
  4. Stek dem på alla sidor på medelhög värme i olivolja och margarin, totalt ca 5 minuter.
  5. Ska du steka många och servera direkt så varmhåll de färdiga bullarna i ugnen på 55 grader.