Vegetarisk satay
Vegetarisk satay
22 ingredienser
25 m + marinering
Det är lätt att laga vegetariskt och veganskt när man kan använda sina vanliga recept och bara byta ut köttet mot vego-alternativ. Ett perfekt sätt att på ett enkelt sätt äta grönare. /Jessica
Ingredienser
- ca 600 g Oumph (eller annat "vegokött")
- grillspett
marinad
- 0,5 dl sesamfrön
- 1 msk färsk ingefära, riven
- 1 msk färsk vitlök, riven
- 2 msk japansk soja
- 1 msk farinsocker
- 1 msk curry
- 1 msk kokosolja
Jordnötssås
- 1 gul lök
- 3 klyftor vitlök
- 1 msk kokosolja
- 1 dl jordnötssmör
- 400 g kokosmjölk [1 burk]
- 1 tsk sambal oelek
- 1 tsk färsk ingefära, riven
- 1 tsk strösocker
- 1 tsk salt
- 1 limefrukt
Till servering
- basmatiris, nykokt
- koriander
- vitkål, finstrimlad
Gör så här
- Blanda Ihop marinaden och blanda sedan med vegoköttet. Låt gärna marinera 1 timme eller mer. Trä på spett.
- Stek spetten i kokosolja eller rapsolja så de blir varma och får schysst stekyta.
- Finhacka lök och vitlök. Fräs lökarna i olja i en kastrull i ca 3 minuter.
- Tillsätt övriga ingredienser utom limen. Låt småkoka i 10 minuter.
- Pressa i limen och servera till spetten, nykokt ris, koriander och vitkål.