Vegetarisk satay

16 röster
25 m + marinering
4
Vegetarisk satay
Foto: Jessica Frej

Det är lätt att laga vegetariskt och veganskt när man kan använda sina vanliga recept och bara byta ut köttet mot vego-alternativ. Ett perfekt sätt att på ett enkelt sätt äta grönare.  /Jessica 

Visa mer
25 m + marinering
4

Du behöver

  • ca 600 g Oumph eller annat ”vegokött”
  • grillpinnar

Marinad

  • 0,5 dl sesamfrön
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 1 msk färsk vitlök, riven
  • 2 msk ljus soja
  • 1 msk farinsocker
  • 1 msk gul curry
  • 1 msk kokosolja

Jordnötssås

  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 msk kokosolja
  • 1 dl jordnötssmör
  • 400 g kokosmjölk (1 burk)
  • 1 tsk sambal olek
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 lime

Till servering

  • nykokt basmatiris
  • koriander
  • vitkål, finstrimlad

Gör så här

  1. Blanda Ihop marinaden och blanda sedan med vegoköttet. Låt gärna marinera 1 timme eller mer. Trä på spett.
  2. Stek spetten i kokosolja eller rapsolja så de blir varma och får schysst stekyta.
  3. Finhacka lök och vitlök. Fräs lökarna i olja i en kastrull i ca 3 minuter.
  4. Tillsätt övriga ingredienser utom limen. Låt småkoka i 10 minuter.
  5. Pressa i limen och servera till spetten, nykokt ris, koriander och vitkål.
21 januari 2018

Laddar fler recept