Vegetarisk pytt i panna med grönkål och svamp

35 röster
30 min
4

Grön variant på vardagsfavoriten pytt i panna där du kan välja grönsaker efter säsong. En riktigt bra rätt att göra när det är dags att ta vara på kylens överblivna grönsaker. 

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g champinjoner
  • 600 g fast potatis
  • 1 gul lök
  • 1 rödlök
  • 1 morot, stor
  • 100 g rotselleri
  • smör till stekning
  • rapsolja till stekning
  • 1 msk torkad timjan
  • 300 g zucchini
  • 100 g grönkål
  • 4 ägg

Till servering

  • inlagda rödbetor
  • dijonsenap
  • färsk timjan, valfritt

Gör så här

  1. Dela svampen i fyra delar och stek dem gyllene i lite av rapsoljan, ställ åt sidan.
  2. Skala och tärna potatis, morot och rotselleri. Skala och finhacka löken. Stek det hackade frasigt och gyllene i rapsolja samt hälften av smöret i en stor stekpanna tillsammans med torkad timjan.
  3. Tärna zucchini och strimla grönkål. Tillsätt först grönkål och sen zucchini i pytten. Stek tills det är mjukt men ändå lite al dente.
  4. Stek äggen i smör och olja.
  5. Tillsätt svampen i pytten. Salta och peppra och låt allt bli varmt.
  6. Servera med ägg, dijonsenap, färsk timjan och rödbetor.
22 september 2018

Laddar fler recept