Vegetarisk pytt i panna med grönkål och svamp

koket.se
Vegetarisk pytt i panna med grönkål och svamp
Foto: Tv4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Vegetarisk pytt i panna med grönkål och svamp

15 ingredienser

30 min

Grön variant på vardagsfavoriten pytt i panna där du kan välja grönsaker efter säsong. En riktigt bra rätt att göra när det är dags att ta vara på kylens överblivna grönsaker.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 400 g champinjoner
  • 600 g fast potatis
  • 1 gul lök
  • 1 rödlök
  • 1 morot (stor)
  • 100 g rotselleri
  • smör, till stekning
  • rapsolja, till stekning
  • 1 msk torkad timjan
  • 300 g zucchini
  • 100 g grönkål
  • 4 ägg

Till servering

  • inlagda rödbetor
  • dijonsenap
  • färsk timjan, valfritt

Gör så här

  1. Dela svampen i fyra delar och stek dem gyllene i lite av rapsoljan, ställ åt sidan.
  2. Skala och tärna potatis, morot och rotselleri. Skala och finhacka löken. Stek det hackade frasigt och gyllene i rapsolja samt hälften av smöret i en stor stekpanna tillsammans med torkad timjan.
  3. Tärna zucchini och strimla grönkål. Tillsätt först grönkål och sen zucchini i pytten. Stek tills det är mjukt men ändå lite al dente.
  4. Stek äggen i smör och olja.
  5. Tillsätt svampen i pytten. Salta och peppra och låt allt bli varmt.
  6. Servera med ägg, dijonsenap, färsk timjan och rödbetor.