I samarbete med Philadelphia

Vegetarisk pizza bianco på tre sätt

4 röster
45 m
3 pizzor
Vegetarisk pizza bianco på tre sätt
Foto: köket.se

Vegetarisk pizza med krämig Philadelphia som bas. Här är tre olika pizzor som alla gör succé - Klassisk med tomat och mozzarella, fräsch med grönkål, citron och avokado eller en halloumipizza med stekt portabello.

Visa mer
45 m
3 pizzor

Du behöver

  • 3 pizzabottnar
  • 300 g Philadelphia

Halloumi & portabello

  • 3 portabellosvampar
  • smör, till stekning
  • 0,5 röd lök
  • 1 halloumi, riven
  • basilika, till garnering

Grönkål & avokado

  • 200 g grönkål
  • olja, till stekning
  • 0,5-1 chili
  • 1 avokado
  • 0,5 citron, skal och saft

Tomat & mozzarella

  • 1 ask körsbärstomater
  • 75 g spenat
  • 1 mozzarella
  • 0,5 dl pinjenötter
  • basilika, till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Bred ut Philadelphia på pizzabottnarna.
  3. Halloumi & portabello
    Skriva och fräs portabellon i en stekpanna tills den vattnat ur sig. Tillsätt lite smör och stek ytterligare en stund.
  4. Skiva löken tunt, gärna på mandolin. Toppa pizzan med skivad lök, stekt portabello och riven halloumi. Grädda i ugnen i 10-15 minuter. Toppa med basilika.
  5. Grönkål & avokado
    Fräs grönkålen i en stekpanna med lite olja så att den mjuknar något. Lägg chili, grönkål och ost på pizzan. Grädda i ugnen i 10-15 minuter. Toppa pizzan med skivad avokado och citron.
  6. Tomat & mozzarella
    Lägg ut tomater, spenat, mozzarella och pinjenötter på pizzan och grädda i 10-15 minuter. Toppa med basilika.
10 januari 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...