Vegetarisk pizza bianco på tre sätt

Vegetarisk pizza bianco på tre sätt
Foto: köket.se

Vegetarisk pizza bianco på tre sätt

18 ingredienser

45 min

Vegetarisk pizza med krämig Philadelphia som bas. Här är tre olika pizzor som alla gör succé - Klassisk med tomat och mozzarella, fräsch med grönkål, citron och avokado eller en halloumipizza med stekt portabello.

Philadelphia Original
Philadelphia orginal vit

Philadelphia Original

En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Läs mer

Ingredienser

portioner stycken
  • 3 pizzabottnar
  • 300 g Philadelphia Original

Halloumi & portabello

  • 3 portabellosvampar
  • smör, till stekning
  • 0,5 rödlök
  • 1 halloumiost, riven
  • färsk basilika, till garnering

Grönkål & avokado

  • 200 g grönkål
  • olja, till stekning
  • 0,5-1 chilifrukt
  • 1 dl ost, riven
  • 1 avokado
  • 0,5 citron, skal och saft

Tomat & mozzarella

  • 1 ask körsbärstomater
  • 75 g spenat
  • 1 mozzarellaost
  • 0,5 dl pinjenötter
  • färsk basilika, till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Bred ut Philadelphia på pizzabottnarna.

Halloumi & portabello

  1. Skriva och fräs portabellon i en stekpanna tills den vattnat ur sig. Tillsätt lite smör och stek ytterligare en stund.
  2. Skiva löken tunt, gärna på mandolin. Toppa pizzan med skivad lök, stekt portabello och riven halloumi. Grädda i ugnen i 10-15 minuter. Toppa med basilika.

Grönkål & avokado

  1. Fräs grönkålen i en stekpanna med lite olja så att den mjuknar något. Lägg chili, grönkål och ost på pizzan. Grädda i ugnen i 10-15 minuter. Toppa pizzan med skivad avokado och citron.

Tomat & mozzarella

  1. Lägg ut tomater, spenat, mozzarella och pinjenötter på pizzan och grädda i 10-15 minuter. Toppa med basilika.
TIPS!
Fler tips!
Philadelphiafrallor

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda, krämiga recept från Philadelphia.

Läs mer