Vegetarisk matsvinnsburgare

koket.se
Vegetarisk matsvinnsburgare
Foto: Köket
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Vegetarisk matsvinnsburgare

14 ingredienser

30 m

Vegoburgare på mosad potatis, rivna morötter, lök, riven svamp och gräslök mellan bröd med sallad, ketchup och tomat och gurkmix - en perfekt rätt att laga för att ta vara på kylskåpsrester!

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 3 potatisar, kokta
  • 100 g champinjoner
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl röda linser, kokta
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 salladslökar (eller 1 gul lök)
  • salt
  • peppar

Servering

  • 4 hamburgerbröd
  • ketchup
  • senap
  • 1 tomat
  • majonnäs
  • hackad gurkmix

Gör så här

  1. Skala potatisen och mosa den. Hacka vitlök och salladslök, även det gröna på salladslöken. Riv champinjonerna på den grova sidan av rivjärnet.
  2. Blanda ihop alla ingredienser, låt svälla i 10 minuter. Är smeten för lös? Blanda i mer ströbröd och låt stå en stund till. För torr? Blanda i en skvätt vatten.
  3. Forma smeten till burgare och stek i rapsolja i en non stick panna.
  4. Servera burgarna i bröd med alla tillbehören på.