• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Vegetarisk matsvinnsburgare

Vegetarisk matsvinnsburgare
Foto: Köket
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Vegetarisk matsvinnsburgare

4 steg att laga

14 ingredienser

30 m

Vegoburgare på mosad potatis, rivna morötter, lök, riven svamp och gräslök mellan bröd med sallad, ketchup och tomat och gurkmix - en perfekt rätt att laga för att ta vara på kylskåpsrester!

läs mer
Annons
Felix Vegoburgare med parmesanrostad gårdspommes

Felix tipsar! 
Fler goda vegorätter >>

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 3 potatisar, kokta
  • 100 g champinjoner
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl röda linser, kokta
  • 2 klyfta vitlök
  • 3 salladslökar (eller 1 gul lök)
  • salt
  • peppar

Servering

  • 4 hamburgerbröd
  • ketchup
  • senap
  • 1 tomat
  • majonnäs
  • hackad gurkmix

Gör så här

  1. Skala potatisen och mosa den. Hacka vitlök och salladslök, även det gröna på salladslöken. Riv champinjonerna på den grova sidan av rivjärnet.
  2. Blanda ihop alla ingredienser, låt svälla i 10 minuter. Är smeten för lös? Blanda i mer ströbröd och låt stå en stund till. För torr? Blanda i en skvätt vatten.
  3. Forma smeten till burgare och stek i rapsolja i en non stick panna.
  4. Servera burgarna i bröd med alla tillbehören på.
TIPS!
Behåll-bara-maten

Se Siri Barjes miniserie

Se alla avsnitt från miniserien Be-håll-bara maten >>