Vegetarisk kräftsås

1 röst
20 m
2 dl

”Den här smakar så svenskt det bara går i min värld. Får du tag på egenodlade, solmogna tomater blir det utomjordiskt gott. Lugn, det är inga kräftor i men den är inspirerad av den klassiska ”kräftströmmingen” .” /Mattias Kristiansson

Visa mer
20 m
2 dl

Du behöver

  • 2 msk ketchup
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 tsk dillfrö, mortlade
  • 1 dl olivolja
  • 2 tomater, finhackade
  • 2 msk dill, finhackad
  • salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Vispa ihop ketchup, rödvinsvinäger och mortlade dillfrön i en skål.
  2. Vispa sedan ner lite olivolja i taget tills du har en slät, homogen sås.
  3. Vänd slutligen ner finhackade tomater, dill och salt.
21 augusti 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...