• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Vegetarisk kräftsås

Vegetarisk kräftsås
Foto: Tv4
Mattias Kristiansson
Mattias Kristiansson

Vegetarisk kräftsås

3 steg att laga

7 ingredienser

20 m

”Den här smakar så svenskt det bara går i min värld. Får du tag på egenodlade, solmogna tomater blir det utomjordiskt gott. Lugn, det är inga kräftor i men den är inspirerad av den klassiska ”kräftströmmingen” .” /Mattias Kristiansson

Ingredienser

portioner2 dl
  • 2 msk ketchup
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 tsk dillfrö, mortlade
  • 1 dl olivolja
  • 2 tomater, finhackade
  • 2 msk dill, finhackad
  • salt

Gör så här

  1. Vispa ihop ketchup, rödvinsvinäger och mortlade dillfrön i en skål.
  2. Vispa sedan ner lite olivolja i taget tills du har en slät, homogen sås.
  3. Vänd slutligen ner finhackade tomater, dill och salt.