Vegetarisk Jansson med cornichons

Foto: köket.se
Vegetarisk Jansson med cornichons
9 ingredienser
60 m
En perfekt Jansson för ett vegetariskt julbord, eller för dig som inte är galet förtjust i ansjovis.
BrunchBuffématGratängerJulmatPotatis, Kökets bästa receptPotatisgratängerSvensk/nordisk matVegetariskt
Felix Cornichons

Felix Cornichons
Små, hela, krispiga minigurkor inlagda enligt franskt manér med senapsfrön, dragon och paprika. Testa du också!
Läs mer
Ingredienser
- 1 gul lök (stor)
- 800 g potatis
- 150 g Felix cornichons
- 100 g ädelost
- salt
- 3 dl grädde
- 1 dl mjölk
- 0,5 dl ströbröd
- smör
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala lök och potatis och skär i strimlor. Skiva cornichons på längden.
- Varva lök, potatis, cornichons, smulad ädelost och lite salt i en ugnsform. Slå över grädden och mjölken.
- Strö över ströbröd och klicka ut lite smör över gratängen.
- Grädda i ugnen i ca 45 minuter.
TIPS!