Vätterntoast med kräftstjärtar & löjrom

10 röster
60 m
4

Lyxig toast med kallrökt lax och löjrom toppad med en kräftröra på crème fraiche, kräftstjärtar, lök och lime.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
60 m
4

Du behöver

Toast

  • 4 skivor vitt bröd

Kräftröra

  • 200 g skalade kräftstjärtar (alt. 1 burk kräftstjärtar i lag, 360 g)
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 l dl crème fraiche
  • 1 msk hackad färsk basilika
  • 1 msk hackad rödlök
  • 1 msk hackad gräslök
  • 0,5 msk finrivet limeskal
  • 1 tsk pressad lime
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar

Garnering

  • 8 skivor kallrökt lax
  • Valfri mängd löjrom
  • Några kräftstjärtar till servering
  • Dillkvistar
  • 2 lime, halverade

Gör så här

  1. Toast
    Skär bort kanterna på brödskivorna och dela brödet i två trekanter.
  2. Stek brödet i smör på medelvärme i stekpanna eller rosta brödskivorna tills de fått fin färg. Låt kallna.
  3. Kräftröra
    Låt kräftstjärtarna rinna av väl på hushållspapper. Hacka dem därefter grovt.
  4. Blanda majonnäs, crème fraiche och basilika. Tillsätt limesaft och skal.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Rör ner kräftstjärtarna.
  7. Garnering
    Fördela laxskivorna på brödskivorna.
  8. Lägg på kräftröran ovanpå laxen och toppa med löjrom.
  9. Dekorera med en dillkvist och garnera på assietten med en limehalva.
5 september 2018

Laddar fler recept