Västerbottenskorg med avokado- och räkröra

Västerbottenskorg med avokado- och räkröra
Foto: Tv4

Västerbottenskorg med avokado- och räkröra

Av: Tina - Kramfors

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

40 m

Krispiga ostkorgar fyllda med avokado- och räkröra blir snabbt en favorit. Perfekta att servera som förrätt till helgens middag!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Korgar

  • 150 g Västerbottensost

Avokadoröra

  • 2 dl räkor, skalade
  • 1 avokado
  • 1 ägg, kokt
  • 0,25 röd paprika
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 1 msk citronsaft, färskpressad
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk majonnäs
  • 1 burk rom
  • 2-3 kvistar dil

Gör så här

Korgar

  1. Dela upp västerbottenosten i fyra lika delar. Värm en stekpanna, gärna i teflon. Smält osten till en gyllene gul platta, lyft upp den ur pannan och lägg över ett glas så osten formas till en skål.

Avokadoröra

  1. Lägg undan en halv deciliter räkor till garnering. Finhacka sedan resten av räkorna avokado, kokt ägg, paprika och den röda chilifrukten och blanda allt i en skål.
  2. Tillsätt citronsaft, salt, svartpeppar och majonnäs och blanda runt till en härlig röra.
  3. Fyll skålarna med röran strax innan servering, garnera med räkor, rom och en dillkvist.