Västerbottensbrûlée med löjrom

1h
4
Västerbottensbrûlée med löjrom
Foto: TV4

Förrätt med krämig Västerbottensbrûlée toppad med löjrom och krispiga krustader med räkor och dill.

Tips! Byt ut löjrommen mot tångkaviar och räkorna mot avokado för ett grönare alternativ.​

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

25 april 2017
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
1h
4

Du behöver

Västerbottensbrûlée

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 6 äggulor
  • 1,5 dl riven västerbottensost
  • 75 g löjrom
  • gräslök, till garnering

Fyllda krustader

  • 8 msk smetana
  • 200 g färska räkor
  • 8 små krustader
  • dill, till garnering

Gör så här

  1. Västerbottensbrûlée
    Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Värm grädde och mjölk i en kastrull och låt osten smälta i gräddblandningen.
  3. Vispa ihop äggulorna.
  4. Rör ner den ljumma ost/gräddblandningen i de vispade äggulorna.
  5. Fördela smeten i 6 små portionsformar och ställ dem i en ugnsfast form/långpanna med kokande vatten upp till halva höjden på formarna.
  6. Grädda i ungefär 45 minuter tills smeten stannat.
  7. Låt svalna och garnera med en klick löjrom/tångkaviar och gräslök.
  8. Fyllda krustader
    Rör ihop smetana med räkorna.
  9. Fördela röran i krustaderna och garnera med dill.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Ugnsformar från kända varumärken

Ugnsformar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept