Vårsallad med vit sparris

Vårsallad med vit sparris
Foto: Tv4
Frida Ronge
Frida Ronge

Vårsallad med vit sparris

21 ingredienser

20 m + tid i kyl

Vårsallad med vit sparris, smörstekta blåmusslor, picklat ägg och sesamdressing.

Ingredienser

portioner

Vårsallad

  • ca 100 g blåmusslor (köttet)
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl pankoströbröd
  • 50 g smör
  • ca 4 dl salladsmix
  • ca 1 dl rättika, tunt skivad
  • 4 rädisor, tunt skivade
  • 2 rödbetspicklade ägg, delade
  • 4 vita sparrisar, koktaca. 100 g blåmusselkött
  • 8 msk sesamdressing
  • 4 msk körsbärsvinäger (eller rödvinsvinäger)

Sesamsås

  • 40 g vatten
  • 60 g tahinipasta
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk japansk soja

Rödbetspicklade ägg

  • 4 ägg
  • 1 dl sherryvinäger
  • 1 dl rödbetsjuice
  • 1,5 msk yuzujuice (eller citronsaft)
  • 3 msk strösocker
  • 1 tsk sesamolja

Gör så här

Vårsallad

  1. Panera musselköttet i mjöl, ägg panko. Stek musselköttet i smör tills det blir gyllenbrunt.
  2. Lägg salladen, rättikan och rädisorna på tallriken och ägget i mitten.
  3. Dela den kokta sparrisen och lägg på den på salladen, ringla över sesamdressing och vinäger.

Sesamsås

  1. Blanda alla ingredienser till en slät sås.

Rödbetspicklade ägg

  1. Värm upp alla ingredienser så att sockret smälter och kyl sedan ner lagen.
  2. Koka äggen 6 minuter och 30 sekunder, kyl äggen i kallt vatten.
  3. Skala äggen och marinera dem 12 timmar.