Varmrökt laxröra på crostini
Varmrökt laxröra på crostini
7 ingredienser
15 m
Enkla och ljuvligt goda små snittar med laxröra, pepparrot och gräslök.
Tips! Istället för crostini kan du använda 10-14 skivor formbröd skuret i trekanter.
Ingredienser
- 250 g varmrökt lax
- 200 g färskost
- 2 msk majonnäs
- 1-2 msk färsk pepparrot, på tub (efter smak)
- svartpeppar (efter smak)
- 1 förp crostini, naturell
- gräslök, till dekoration
Gör så här
- Ta bort skinnet från den varmrökta laxen och ta bort alla ben om så finns.
- Blanda samman det varmrökta laxköttet med färskost, majonnäs, pepparrot och smaka upp med peppar. Salt tycker inte jag behövs då fisken och färskosten är salt i sig.
- Precis innan servering, lägg på ca en msk laxröra på varje crostini och toppa med gräslök.
- Alternativt lägg laxröra mellan två formbröd. Skär bort kanterna och dela i två trekanter.
- Bred färskost på långsidan på trekanterna och doppa snyggt i hackad gräslök.