Varmrökt laxröra på crostini

Varmrökt laxröra på crostini
Foto: Catarina König
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Varmrökt laxröra på crostini

7 ingredienser

15 m

Enkla och ljuvligt goda små snittar med laxröra, pepparrot och gräslök. 

Tips! Istället för crostini kan du använda 10-14 skivor formbröd skuret i trekanter.

Ingredienser

portioner30 - 35 stycken
  • 250 g varmrökt lax
  • 200 g färskost
  • 2 msk majonnäs
  • 1-2 msk färsk pepparrot, på tub (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)
  • 1 förp crostini, naturell
  • gräslök, till dekoration

Gör så här

  1. Ta bort skinnet från den varmrökta laxen och ta bort alla ben om så finns.
  2. Blanda samman det varmrökta laxköttet med färskost, majonnäs, pepparrot och smaka upp med peppar. Salt tycker inte jag behövs då fisken och färskosten är salt i sig.
  3. Precis innan servering, lägg på ca en msk laxröra på varje crostini och toppa med gräslök.
  4. Alternativt lägg laxröra mellan två formbröd. Skär bort kanterna och dela i två trekanter.
  5. Bred färskost på långsidan på trekanterna och doppa snyggt i hackad gräslök.