Varm gazpacho med kräftstjärtar

0 röster
4
Varm gazpacho med kräftstjärtar
Foto: TV4

Denna spanska soppa kan man inte bara servera iskall. Den blir toppengod varm med grädde och kräfttjärtar. Egentligen ska ingredienserna malas i kvarn, men matberedare eller mixer går bra. Bäst blir soppan om den får "mogna" över natten.

Visa mer
4

Du behöver

  • 3 skivor vitt bröd
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 2 mogna tomater
  • 4 dl tomatjuice
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 zucchini
  • 1 gul lök
  • 6 vitlöksklyftor
  • 2 röd spansk peppar
  • 1 knippa persilja
  • 0,5 dl olivolja
  • 1-2 dl iskallt vatten
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 dl vispgrädde
  • 12 kokta kräftstjärtar

Gör så här

  1. Skär bort kanterna från brödskivorna och lägg dem i vinägern. Skålla, skala och skär tomaterna i bitar. Ansa och skär paprika, zucchini och lök i ungefär jämnstora bitar. Skär chilin på längden och ta bort kärnorna. Grovhacka persiljan.
  2. Lägg bröd, tomater, paprika, zucchini, lök, vitlök, chili och persilja i en mixer och mixa till en slät smet. Blanda i oljan. Tillsätt ca 1 dl iskallt vatten till önskad smak och tjocklek och krydda med salt, nymalen vitpeppar och kajennpeppar. Ställ soppan att mogna över natten.
  3. Koka upp soppan och tillsätt grädde tills konsistensen känns bra. Krydda eventuellt med mer salt och peppar. Garnera med kräftstjärtar vid servering.
26 januari 2009

Laddar fler recept