Varm dipp med parmesan och cheddar

POPULÄRT
Varm dipp med parmesan och cheddar
Foto: köket.se

Varm dipp med parmesan och cheddar

17

6 steg att laga

7 ingredienser

30 m

Gör bästa fredagsmyset med varm Philadelphia-dipp med parmesan och cheddar. Servera med sötpotatispommes, stekt bröd och broccoli.

Philadelphia orginal vit

Philadelphia Original - en älskade klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Ingredienser

portioner6 portioner
  • 200 g Philadelphia Original
  • 0,75 dl parmesanost, riven
  • 0,75 dl cheddarost, riven
  • 2-3 skiva surdegsbröd
  • 1 förp sötpotatis pommes frites
  • 1 broccoli
  • basilika, till garnering (eller persilja)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg upp Philadelphia i en liten ugnssäker form. Toppa med riven parmesan och cheddar. Gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills osten fått fin färg.
  3. Rosta surdegsbrödet tillsammans med lite olja i en stekpanna. Skär i stavar.
  4. Skär broccolin i mindre buketter och rosta så den tar lite färg.
  5. Rosta sötpotatisen i ugnen enligt anvisningar på förpackningen.
  6. Ställ skålen med dipp i mitten på ett uppläggningsfat och lägg bröd, broccoli och sötpotatis runt om.