I samarbete med Philadelphia

Varm dipp med parmesan och cheddar

15 röster
30 m
6
Varm dipp med parmesan och cheddar
Foto: köket.se

Gör bästa fredagsmyset med varm Philadelphia-dipp med parmesan och cheddar. Servera med sötpotatispommes, stekt bröd och broccoli. 

Visa mer
30 m
6
6 portioner

Du behöver

  • 200 g Philadelphia
  • 0,75 dl riven parmesan
  • 0,75 dl riven cheddar
  • 2-3 skivor surdegsbröd
  • 1 förp sötpotatispommes
  • 1 broccoli
  • basilika eller persilja, till garnering
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg upp Philadelphia i en liten ugnssäker form. Toppa med riven parmesan och cheddar. Gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills osten fått fin färg.
  3. Rosta surdegsbrödet tillsammans med lite olja i en stekpanna. Skär i stavar.
  4. Skär broccolin i mindre buketter och rosta så den tar lite färg.
  5. Rosta sötpotatisen i ugnen enligt anvisningar på förpackningen.
  6. Ställ skålen med dipp i mitten på ett uppläggningsfat och lägg bröd, broccoli och sötpotatis runt om.
10 januari 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...