Varm dipp med parmesan och cheddar

17 röster
30 m
6
Varm dipp med parmesan och cheddar
Foto: köket.se

Philadelphia Original - en älskade klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Philadelphia orginal vit
30 m
6
6 portioner

Du behöver

  • 200 g Philadelphia Original
  • 0,75 dl parmesanost, riven
  • 0,75 dl cheddarost, riven
  • 2-3 skiva surdegsbröd
  • 1 förp sötpotatis pommes frites
  • 1 broccoli
  • basilika, till garnering (eller persilja)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg upp Philadelphia i en liten ugnssäker form. Toppa med riven parmesan och cheddar. Gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills osten fått fin färg.
  3. Rosta surdegsbrödet tillsammans med lite olja i en stekpanna. Skär i stavar.
  4. Skär broccolin i mindre buketter och rosta så den tar lite färg.
  5. Rosta sötpotatisen i ugnen enligt anvisningar på förpackningen.
  6. Ställ skålen med dipp i mitten på ett uppläggningsfat och lägg bröd, broccoli och sötpotatis runt om.
10 januari 2019