Lägg kikärtor, tahini, riven vitlök samt spiskummin i en bunke. Mixa slätt med stavmixer och smaka av med citron och salt. Toppa med lite olivolja, vatten och hackad persilja över.
Couscoussallad
Koka upp buljongen. Häll i couscous samt 1 msk olivolja, dra av plattan och låt svälla i 5 minuter. Fluffa upp med gaffel.
Dela zucchini och aubergine på längden och skiva sedan på längden det tunnaste som går. Skär rödlök i tunna båtar och lägg alla grönsakerna på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Pensla med olivolja, salta och peppra. Grilla på 250 grader till grönsakerna börjar få sotade kanter.
Blanda sedan med couscous, pistagenötter, persilja och smaka av med olivolja, citronsaft samt salt och peppar.
Torsk
Salta och peppra torsken. Blanda spiskummin, chilipulver, paprikapulver och badda in fisken i kryddorna. Stek i olivolja ca 3 minuter per sida.
Servera fisken genast med couscoussallad, hummus och citronklyftor.