Vardagswok på mogna grönsaker

koket.se
Vardagswok på mogna grönsaker
Foto: Lennart Weibull
Minska matsvinnet Paul Header
Minska matsvinnet Paul Header

Vardagswok på mogna grönsaker

12 ingredienser

30 min

"Ett enkelt sätt att inte slänga mer grönt är att alltid ha en stor låda i frysen där man lägger skivade, och eventuellt skalade, mogna grönsaker eller överblivna snuttar. Dessa tar man sedan fram och vräker ner i en glödhet panna med lite hoisinsås. Vips är maten klar och lådan tom!" /Paul

Se Paul Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 0,25 rotselleri
  • 2 morötter
  • 0,5 pumpa (t.ex. butternut)
  • 1 pak choi
  • 0,25 rödkål
  • 1,5 dl shiitakesvamp
  • olja, att steka i
  • 4-6 msk hoisinsås
  • 0,5 gurka
  • 1 dl blandade nötter, hackade (valfria, ta vad du har hemma)
  • 1 kruka färsk koriander

Till servering

  • havreris (eller nudlar)

Gör så här

  1. Skala och strimla rotselleri, morötter och pumpa.
  2. Strimla även pak choi och rödkål. Skär svampen i bitar.
  3. Stek rotsaker/grönsaker och svamp hastigt var för sig i het stekpanna med olja tills de får färg. Avsluta varje stekomgång med att blanda ner cirka en matsked hoisinsås.
  4. Blanda alla varma grönsaker och svamp. Strimla gurkan fint och strö på toppen tillsammans med nötter och korianderblad.
  5. Servera med havreris eller nudlar.