Vänernlöjrom på surdegstoast

0 röster
20 m + 2 h
4

En förrätt med smaker från Värmland! Vänernlöjrom på surdegstoast garnerad med granskott, lingon och rödlök.

Dryck: Campo Viejo (7782), Cava Brut Reserva, Spanien

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
20 m + 2 h
4
4 portioner

Du behöver

  • 200 g vänernlöjrom
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 8 msk crème fraiche
  • 0,5 rödlök, hackad
  • citron, skalet
  • lingon
  • granskott

Gör så här

  1. Lägg löjrommen i ett kaffefilter och ställ det i en mugg eller glas, låt stå i kylen och rinna av i ca 2 timmar.
  2. Smörstek brödet i stekpanna och stansa ut till runda bitar. Låt svalna. Lägg på 2 msk crème fraiche på varje skiva.
  3. Dela upp löjrommen i 4 lika stora delar. Fyll en äggkopp med vänerlöjrom, vänd uppochner och lägg på respektive brödskiva.
  4. Garnera med hackad rödlök, rivet citronskal, lingon och granskott.
13 september 2016

Laddar fler recept