Våffla med löjrom

Våffla med löjrom
Foto: Tv4

Våffla med löjrom

Av: Leif - Älvsbyn

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

35 m

Frasiga våfflor med rödlök, crème fraiche och kräftstjärtar blir en ljuvlig rätt att servera innan middagen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Våfflor

  • 100 g smör
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 dl sodavatten (vichyvatten)

Servering

  • crème fraîche
  • ca 100 g Kalix löjrom
  • kräftstjärt
  • 0,5 rödlök
  • dillkvist

Gör så här

Våfflor

  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Sikta ner mjöl i en bunke. Tillsätt bakpulver, socker och salt och rör om. Vispa i mjölken och grädden.
  3. Tillsätt sedan smöret och rör tills smöret är inarbetat i smeten. Ha i vichyvatten, eller kolsyrat vatten, och rör tills smeten blir jämn.
  4. Värm ett våffeljärn tills det blir ordentligt varmt. Grädda våfflor av smeten, de ska få fin färg.
  5. Lägg våfflorna efterhand på ett galler så att de behåller sin frasighet.

Servering

  1. Klicka crème fraiche på ett våffelhjärta och toppa med lika mycket löjrom.
  2. Garnera med någon kräftstjärtar, hackad rödlök och en liten dillkvist.