Per Morbergs chokladglass

30 röster

Du behöver

  • 5 äggulor
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 vaniljstång
  • 4 msk kakao
  • 1 dl strösocker

Körsbär i rom

  • 1 kg körsbär
  • 5 dl mörk rom
  • 4 dl rörsocker
  • 1 vaniljstång
  • 1 kanelstång

Gör så här

  1. Sjud ihop äggulorna, sockret och kakaon i ett vattenbad. Värm upp gräddmjölken, utan att koka, med den delade vaniljstången. Häll gräddmjölken över äggblandningen och rör om. Låt svalna ordentligt. Kör i glassmaskinen.
  2. Skölj körsbären, varva med råsocker i en burk med lock. Dela vaniljstången och lägg ner tillsammans med kanelstången i burken. Häll över rom och låt stå i ca:6 veckor. Servera med vaniljglass eller lätt vispad grädde.
7 april 2011