Vad är en saltsten?

Varför ska du tillaga maten på en saltsten? Hur smakar det och vad ger det för fördelar vid matlagningen?
Här reder vi ut alla frågetecken!

Saltsten av rent kristallsalt

Saltstenen kommer från Himalayabergens hjärta och består av 100% naturligt kristallsalt. Stenen är därav helt naturlig och utan kemikalier eller tillsatser. När du tillagar dina rätter på saltstenen får dina rätter en ”salt touch” - en underbar sälta som inte vanligt bordssalt kan ge.

Saltstenen kan du köpa här >>

Så tillagar du mat på en saltsten

Visste du att du kan grilla med saltstenen? Genom att värma upp saltstenen försiktigt på grillen, eller i ugnen, till önskad temperatur kan du sedan tillaga maten direkt på stenen. Saltstenen blir som en stekhäll och maten får en god sälta och blir tillagad med perfekt resultat och smak. (Hettas saltstenen upp för snabbt kan den spricka).

Du kan även kyla stenen i frysen en timme, och sedan servera exempelvis sushi på den. Sushin hålls fräsch och får god smak och sälta när den absorberar saltstenens kristaller.

En oväntad present

En saltsten är en oväntad och riktigt uppskattat present, speciellt av matlagningsintresserade vänner. Saltstenen är inte bara dekorativ att servera maten på utan blir också snabbt en snackis runt köksbordet.

Här nedan hittar du helt ljuvliga recept där du tillagar maten direkt på saltstenen!

Recept med saltstenen

Sponsrat innehåll

Satake Himalaya saltsten >>

KF saltsten ny
Hållbar, vacker och lätt att använda till matlagning och servering. Läs mer om p