Vad är en saltsten_header

Vad är en saltsten?

Varför ska du tillaga maten på en saltsten? Hur smakar det och vad ger det för fördelar vid matlagningen? Här reder vi ut alla frågetecken!

Saltstenen kommer från Himalayabergens hjärta och består av 100% naturligt kristallsalt. Stenen är därav helt naturlig och utan kemikalier eller tillsatser. När du tillagar dina rätter på saltstenen får dina rätter en ”salt touch” - en underbar sälta som inte vanligt bordssalt kan ge.

Så tillagar du mat på en saltsten

Visste du att du kan grilla med saltstenen? Genom att värma upp saltstenen försiktigt på grillen, eller i ugnen, till önskad temperatur kan du sedan tillaga maten direkt på stenen. Saltstenen blir som en stekhäll och maten får en god sälta och blir tillagad med perfekt resultat och smak. (Hettas saltstenen upp för snabbt kan den spricka).

Du kan även kyla stenen i frysen en timme, och sedan servera exempelvis sushi på den. Sushin hålls fräsch och får god smak och sälta när den absorberar saltstenens kristaller.

En oväntad present

En saltsten är en oväntad och riktigt uppskattat present, speciellt av matlagningsintresserade vänner. Saltstenen är inte bara dekorativ att servera maten på utan blir också snabbt en snackis runt köksbordet.

Här nedan hittar du helt ljuvliga recept där du tillagar maten direkt på saltstenen!

Recept med saltstenen

Sponsrat innehåll

Salthalstrade kungsräkor och pilgrimsmusslor

Salthalstrade kungsräkor och pilgrimsmusslor med chili och färsk lime är en riktigt smakrik rätt som du serverar direkt på din saltsten.
Sponsrat innehåll

Entrecôte med rosmarin och vitlök

Entrecôte med rosmarin och vitlök är en riktigt festlig och god rätt som får underbara smaker då den tillagas på en saltsten.
Sponsrat innehåll

Teriyakirimmad lax med chili, koriander och gari

Teriyakirimmad lax med chili, koriander och gari är en utsökt rätt som du äter direkt från saltstenen med pinnar.
Sponsrat innehåll

Saltad vattenmelon med feta och mynta

Saltad vattenmelon med fetaost och färsk mynta blir ett spännande och annorlunda tilltugg till eftermiddagsdrinken.