Entrecôte med rosmarin och vitlök

1 röst
30 m
2
Entrecöte med rosmarin
Foto: Vikingsun
30 m
2

Du behöver

  • 2 skiva entrecôte (à 200 g)
  • 4 kvist färsk rosmarin
  • 3-4 klyfta vitlök
  • extra virgin olivolja
  • svartpeppar, nymald

Gör så här

  1. Hetta stegvis upp stenen till ca 220 grader.
  2. Krossa vitlöksklyftorna med bladet på en kockkniv och gnid in saltstenen med klyftorna.
  3. Banka sönder hela kvistar rosmarin med knivens rygg. Lägg dem på stenen och ringla på 1 msk olivolja. Låt fräsa till och lägg sedan på köttskivorna. Peppra rejält och låt stekas i cirka 4 minuter per sida. Inget salt behövs.
  4. Serveras med en vacker grön bistrosallad, dressad lätt med olja och citron, salt och peppar.
24 maj 2019