Presenteras av Kökets butik

Entrecôte med rosmarin och vitlök

1 röst
30 m
2
Entrecöte med rosmarin
Foto: Vikingsun

Entrecôte med rosmarin och vitlök är en riktigt festlig och god rätt som får underbara smaker då den tillagas på en saltsten.

Saltstenen som behövs för att tillaga rätten kan du köpa här >>

Visa mer
30 m
2

Du behöver

  • 2 skiva entrecôte, à 200 g
  • 4 kvist färsk rosmarin
  • 3-4 klyfta vitlök
  • extra virgin olivolja
  • svartpeppar, nymald
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Hetta stegvis upp stenen till ca 220 grader.
  2. Krossa vitlöksklyftorna med bladet på en kockkniv och gnid in saltstenen med klyftorna.
  3. Banka sönder hela kvistar rosmarin med knivens rygg. Lägg dem på stenen och ringla på 1 msk olivolja. Låt fräsa till och lägg sedan på köttskivorna. Peppra rejält och låt stekas i cirka 4 minuter per sida. Inget salt behövs.
  4. Serveras med en vacker grön bistrosallad, dressad lätt med olja och citron, salt och peppar.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...