Presenteras av Kökets butik

Teriyakirimmad lax med chili, koriander och gari

0 röster
30 m + tid i kyl
4
Teriyakirimmad lax med chili
Foto: Vikingsun

Teriyakirimmad lax med chili, koriander och gari är en utsökt rätt som du äter direkt från saltstenen med pinnar.

Saltstenen som behövs för att tillaga rätten kan du köpa här >>

Visa mer
30 m + tid i kyl
4
4 portioner

Du behöver

Laxen

  • 200 g Salmalax
  • 2 msk teriyakisås
  • 1 msk vatten
  • 3 kvistar färsk koriander
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 gul chilifrukt
  • 1 burk gari (inlagd ingefära)

Gurkrullarna

  • 1 gurka
  • 1 morot
  • 100 g rättika
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Lägg saltstenen i kylskåp i 1-2 timmar.
  2. Gurkrullarna
    Hyvla långa remsor av gurkan med en skalare.
  3. Strimla skalad morot och rättika fint.
  4. Lägg gurkremsorna på bordet och lägg strimlor av morot och rättika på tvären på gurkan. Rulla ihop till fina rulader och skär av utstickande strimlor med en vass kniv.
  5. Laxen
    Skär laxen i 5 mm tjocka skivor.
  6. Strimla gul chili och skiva röd chili fint.
  7. Vispa ihop teriyakisåsen med vattnet.
  8. Ställ fram den kylda stenen på bordet och lägg på laxskivorna och gurkrullarna. Vänd på det hela efter cirka fem minuter och slå lite teriyakimarinad över laxen.
  9. Strö över gul- och röd chili tillsammans med plockade korianderblad. Lägg lite Gari vid sidan av och servera direkt med ätpinnar.
24 maj 2019
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...