• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Salthalstrade kungsräkor och pilgrimsmusslor

Salthalstrade kungsräkor
Foto: Vikingsun

Salthalstrade kungsräkor och pilgrimsmusslor

3 steg att laga

7 ingredienser

30 m

Salthalstrade kungsräkor och pilgrimsmusslor med chili och färsk lime är en riktigt smakrik rätt som du serverar direkt på din saltsten.

Saltstenen som behövs för att tillaga rätten kan du köpa här >>

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 8 jätteräkor (el Kungsräka (MSC certifierad))
  • 8 pilgrimsmusslor (utan skal och romsäck)
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 chilifrukt (gul)
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 limefrukt
  • olivolja

Gör så här

  1. Hetta stegvis upp stenen till ca 220 grader.
  2. Hacka chilifrukterna grovt. Ringla lite olivolja på saltstenen.
  3. Halstra räkorna och musslorna på den heta stenen, cirka 3 minuter per sida. Pressa över rikligt med lime, strö över chili och koriander och servera direkt från stenen.