Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Auberginerullar med halloumiost och tomatsås
Auberginerullar med halloumiost och tomatsås
Betyg: 3.71 av 5 (17 röster)
17
Spara
Av:
Ulrika Davidsson
Från:
Nyhetsmorgon
15
ingredienser
Fest
Svensk/nordisk mat
Såser och röror
Vardagsmiddag
Ingredienser
portioner
2 aubergines
salt
peppar
olivolja
1 förp halloumiost
10 soltorkade tomater, i olivolja
1 kruka färsk basilika
1 dl parmesanost, riven
tomatsås
1 gul lök
1 klyfta vitlök
0,5 msk balsamvinäger (gärna krämig sort)
1 förp tomat
salt
svartpeppar
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Sätt ugnen på 225 grader.
Skiva aubergine i ½ cm tunna skivor.
Hetta upp en grillpanna med olivolja.
Stek aubergineskivorna i någon minut på varje sida så att de blir mjuka. Strö på salt och svartpeppar. Lägg upp på ett fat.
Skär halloumiosten i bitar och lägg en bit på varje aubergineskiva.
Lägg på en soltorkad tomat och några basilikablad och rulla ihop.
Lägg på i en smord ugnsfast form.
Skala och hacka lök och vitlök fint.
Hetta upp en kastrull med olivolja.
Bryn lök och vitlök i några minuter.
Tillsätt balsamvinäger och rör om.
Blanda ner hela tomater och låt koka i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Strö på lite hackad färsk basilika över tomatsåsen.
Häll tomatsåsen över auberginerullarna och strö på parmesanost.
Gratinera i ugnen i ca 15 minuter.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut